Değerli Araştırmacılar ve Akademisyenler,
Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü olarak bu yıl ilk kez 3 Mayıs 2024 tarihinde, yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirmeyi planladığımız Dijital Dünyada Kültür, Sanat ve İletişim Sempozyumu’na sizleri davet etmekten onur duyuyoruz.
Teknoloji ve yaratıcılık arasındaki dinamik etkileşim, dijital dünyadaki kültürel manzaramızı yeniden şekillendirerek sınırsız olanakların önünü açmıştır. Dijital medya uygulamaları, kültürel dönüşümün belirleyici unsuru haline gelmiş; dijitalleşme kültürü, sanatı ve iletişimi algılama ve deneyimleme biçimlerimizde radikal dönüşümleri beraberinde getirmiştir. Bireysel ve toplumsal ilişkilerin şekillenmesinde ve dönüştürülmesinde en önemli etkenlerden biri olarak dijital medya aracılığıyla yeniden üretilen kültür, sanat ve iletişim disiplinlerinin aktüel gelişmeler ve yeni yaklaşımlar birlikte tartışılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Dijital Dünyada Kültür, Sanat ve İletişim Sempozyumu ile kültür, sanat ve iletişimin çok yönlü kesişimlerini keşfetmeyi; dijital çağda süreklilik kazanan medya ve kültür ilişkisini disiplinlerarası bir çerçevede ele almayı ve günümüz dünyasında medyanın kültürel mekanlarla ve dijital sanatla etkileşimini tartışmaya açmayı hedefliyoruz.
Dijital Dünyada Kültür, Sanat ve İletişim Sempozyumu ile Türkiye’deki kültür, sanat ve iletişim alanında çalışmalar yapan akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin katkısı ile bilimsel araştırmaların ve deneyimlerin etkileşimli bir şekilde paylaşılmasını, tartışılmasını sağlayacak bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz.
Sempozyum kapsamında aşağıdaki konulara ilişkin ve bunlarla sınırlı olmayan özgün çalışmalar değerlendirmeye alınacaktır:
- Dijital Dünyada Sanatsal Üretim
- Çevrimiçi Topluluklar ve Sosyal Kimlik
- Dijital Hikâye Anlatımı ve Anlatılar
- Dijital Medya ve Kültürel Temsil
- Çevrimiçi Dil ve İletişim
- Dijital Üretimde Etik ve Yasal Boyutlar
- Dijital Okuryazarlık ve Kültürel Katılım
- Dijital Aktivizm ve Küresel Hareketler
- Dijital Sürdürülebilirlik
- Dijital Dönüşüm ve Kültürel Hafıza: Değişen Anlam ve Değerler
- Dijital İletişim ve Kültürel Melezleşme
- Canlı Yayın Platformlarında Değişen İzleme Pratikleri
- Yeni Medyanın Ekonomi Politiği
- İnteraktif Eğlence Endüstrisi: Dijital Oyun Kültürü
- Sanal Gerçeklik ve Sanat Deneyimi
- Sanatın Ticari Yüzü: Dijital Medya ve Sanat Pazarı
- Dijital Dünyada Film Yapımı ve Sinemanın Geleceği
- Artırılmış Gerçeklik ve İletişim Teknolojilerinin Geleceği
Sempozyumun Bilim Kurulu tarafından onaylanan ve katılımcılar tarafından sunulmuş bildirilerin tam metni, ISBN numarasıyla birlikte e-kitap olarak yayımlanacaktır.
Önemli Tarihler:
Sempozyum programı ileri bir tarihte yayınlanacaktır.
Saygılarımızla,
Dijikült’24 Düzenleme Kurulu